07-05-14

Sporten met de peuters in het zonnetje!

Vaak bewegen is vooral voor de allerjongsten ontzettend belangrijk. Zelf tijdens het zorg-uurtje maken we graag tijd voor wat extra bewegen! Kijken jullie eens mee hoe de peuters dieren kunnen nabootsen op muziek?!
Soms een beetje eng hoor… een slang nadoen bijvoorbeeld vinden enkelen toch nog wat angstaanjagend. Sommige peuters houden het dan liever op een veilige afstand Knipogen

 

IMG_0939.JPG

02-04-14

Sportdag!

Op 1 april straalde de school één en al sport uit. Al bij het binnenkomen in school weerklonk fijne sportmuziek op de speelplaats. Enkele vroege vogels waren er al snel bij om zich aan hun eerste danspasjes te wagen.

De leerlingen van de lagere klas hielden hun sportdag buiten de school, waardoor wij (kleuters) de hele school op sportstelten konden zetten. ;-) 


We zetten de sportvoormiddag in met een frisse aërobic, waarna de kleuters in groepjes verdeeld werden. Per groepje waren er 2 teambaasjes die hun groep in goeie banen moest leiden. Alle oudste kleuters kregen de opdracht goed zorg te dragen voor de allerkleinsten. Wat deden ze dat goed! (een beetje té goed soms ;)) 

We fietsten buiten, speelden met de parachute, volgden een omloop in de turnzaal & kwamen tot rust tijdens een yoga-sessie. 
IMG_0261.jpg
Telkens de kleuters een sportspel uitvoeren, verdienden ze een stuk een van de medaille. Je kan het al raden… alle groepjes behaalden de vier stukjes goud die nodig waren voor het vervolledigen van hun medaille! 

Een dikke proficiat aan alle kleuters die dat fantastisch gedaan hebben!
 
Een dikke dank je wel aan de juffen die met volle enthousiasme (we zijn niet anders van hun gewend ;)) de spelen begeleidden. 

& een dikke dank je wel aan het mooie stralende ZONNETJE! Ben je volgend jaar terug van de partij?

podcast 

 

13-03-14

Ik verdien een sportdiploma!

Dikke duimen, aanmoedigingen, complimentjes… Jullie kleuters kregen er een heleboel de voorbije les. We kregen namelijk een écht sportdiploma! Dat ging wel niet zomaar, we moesten dat verdienen, & dat deden we! Klimmen, springen, héél snel lopen, gooien & vangen… heel wat vaardigheden kwamen aan bod bij het behalen van ons diploma. Wat waren de kleuters trots! En het mag gezegd zijn… dat is terecht ;-) 

13-03-14 - 8.jpgSchermafbeelding 2014-03-12 om 17.01.24.png